Najbrža Škoda Octavia

Skoda mala

Treća generacija “Škode Octavie RS” najbrži je serijski model ovog popularnog automobila koji nam dolazi od renomiranog češkog proizvođača. Nova Octavia RS nudi benzinske i diesel agregate visokih performansi u dvije verzije karoserije. Octavia u verziji sa najsnažnijim benzincem ispod poklopca motora u stanju je u sprintu do stotke stići za 6,8 sec. a maksimalna brzinu iznosi 250 km/h.

Octavia RS dolazi u ponudi sa dva agregata i to dvolitarskim TSI benzincem sa 220 KS i 350 Nm obrtnog momenta, koji ovom sportašu omogućava navedeno ubrzanje do stotke. Što se dizel agregata tiče, radi se o već dobro poznatom dvolitarskom TDI motoru sa 184 KS, koji očekivano nema performanse kao benzinski kolega, pa ubrzanje u ovom slučaju iznosi 8,1 sekundu. Maksimalna brzina je 232 km/h. Obje verzije bit će uparene sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, dok će mjenjač sa duplim kvačilom biti ponuđen kao opcija. Prema tvorničkim podacima, Octavia RS trošit će 19% manje goriva u odnosu na prethodnu generaciju. Sportski ovjes na ovom automobilu sa prednjim pogonom i elektronskim diferencijalom znači visoku startnost i vuču, kao i  smanjeno podupravljanje.

Nova Octavia RS u vizualnom pogledu lako će se razlikovati od ostalih članova Octavia obitelji, zahvaljujući nizu sportskih detalja, poput prednje maske, novih prednjih i zadnjih branika, zadnjeg difuzora u crnoj boji, spojlera i LED svjetala, kao i onih biksenonskih na prednjem dijelu automobila. Kotači od 17, 18 i 19 inča sa crvenim klještima ua kočenje upotpunjuju uspješnu sportsku figuru koju šalje ova ljepotica kada je vidite na slici. Uz to, unutrašnjost opremljena sportskim sjedalima i pedalama, kožnim upravljačem i novom pločom sa instrumentima, priča je za sebe.

Nakon pojavljivanja na Goodwood festivalu brzine u Engleskoj 10. srpnja, Octavia RS će krenuti u prodaju po najavljenoj cijeni od oko 26.500 Eur-a što je za ovaj automobil prihvatljiv iznos.


  
Sva prava pridržana © DSH Mreža d.o.o. 2008 — Developing: Paralaksa d.o.o.