Ogledala - iluzija prostranstva

Ogledalo

Ogledala se pri uređenju interijera koriste stoljećima. Ogledalo nije samo obična ravna ploča na zidu koja simbolizira našu potrebu za svakodnevnim gledanjem, ono je i dekorativno i može služiti kao ukrasni detalj u prostoru.

Ogledala mogu biti pravilnih i nepravilnih oblika i pametnim postavljanjem mogu stvoriti impresivan interijer u kojem možete dobiti zanimljive efekte, ali i prikriti nedostatke.

Ogledalo u hodniku, osim što je funkcionalno, idealan je način da vizualno povećamo ovaj obično ne baš prostran dio stana. U ostalim prostorijama možemo ga postaviti i na vrata ormara, a za još raskošniji izgled - iznad kamina ili iznad kreveta.

U blizini ogledala lijepo će izgledati ukrasne biljke i dekorativni predmeti uz efektno osvjetljenje, a s obzirom da se u njemu reflektira prizor pred kojim se nalazi obratite pažnju gdje ga postavljate.

U današnje vrijeme izbor ogledala je jako velik, od malih do onih koji prekrivaju cijele zidove prostorija, sa ramovima napravljenim od različitih vrsta materijala i u mnoštvu različitih boja. Vaše je samo da odlučite koje se najbolje uklapa u vaš prostor.

  • ogledalo treba biti veliko, neoštećeno i dobro postavljeno
  • velika ogledala postavljena nasuprot izvoru prirodne svjetlosti ostavit će dojam dodatnog prostora
  • ako prekrijete cijeli zid ogledalom prostorija će izgledati neusporedivo veća i veoma elegantno
  • nasuprot ogledala treba se nalaziti nešto efektno
  • u dnevnoj sobi može vrlo lijepo izgledati ako ga tretiramo kao sliku


 Sva prava pridržana © DSH Mreža d.o.o. 2008 — Developing: Paralaksa d.o.o.